Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

MY NEW GIRLFRIEND. . .

Παιρνοντας εμπνευση απο μια καταπληκτικη κεραμιστρια Μαρια Λαλαουνη-πρεπει οπωσδηποτε να δειτε την δουλεια της- εκανα κι εγω την δικη μου κοπελα...[φυσικα με την ''βοηθεια'' της Λαλαουνη],αλλα πιο μεγαλη και χωρις να την τοποθετησω σε ξυλο η σε καμβα.Εχει υψος 67 ποντους και ειναι φτιαγμενη απο βαρυ πηλο .







 














Να σας δειξω τι βηματα ακολουθησα για να την φτιαξω?
Φυσικα απλωσα με τον πλαστη τον πηλο..μου πηρε περιπου 4 συσκευασιες των 500gr!


Πατησα το πατρον της κοπελας που ειχα ζωγραφισει ...και μετα με τα εργαλεια πηλου και με καποια πινελα διαμορφωσης απο σιλικονη εφτιαξα τις πτυχες και αρχισα να προσθετω τα extra κομματια.


Στα κομματια που φαινονται ασπρα εχω βαλει λεπτοκκοκη και χοντροκοκκη παστα διαμορφωσης.Και στις πτυχες απο την εσαρπα για να στεκονται μεχρι να στεγνωσουν..εχω τοποθετησει μικρα κομματακια απο χαρτοπετσετα...




Αφου στεγνωσε αρκετα η επιφανεια[γιατι απο κατω δεν ειχε στεγνωσει ακομη] αρχισα να βαφω με ακρυλικα..και τις μαργαριτες τις συμπληρωσα αφου εβαψα το μερος που θα τις κολλουσα με ατλακολ.



 Κολλησα τις μαργαριτες...τις εβαψα και μετα εβγαλα το εργο στο μπαλκονι οπου το περασα ενα βερνικι αχρωμο satine!
 Eλπιζω να σας καλυψα με την παρουσιαση μου!
 Να μου ειστε  καααλα.......το εχουμε αναγκη ολοι μας!
Σας ευχαριστω..παλι θα γινω γραφικη....για τα υπεροχα λογια σας!
Pin It Now!

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

LOVE...UNION...CREATE

Επειδη σε μια απο τις προηγουμενες αναρτησεις[ALL WE NEED IS LOVE] προκαλεσα καποια συναισθηματα θλιψης και αποριας γιατι η καρδια ηταν σπασμενη....σκεφτηκα να δημιουργησω το ''ζευγαρι''...









 Χρησιμοποιησα ελαφρυ πηλο για το ζευγαρι και βαρυ πηλο για την βαση....



 Στην βαση πριν στεγνωσει τοποθετησα συρμα αλπακα που πριν ειχα χτυπησει με το σφυρι για να γινει πλακε. . .
  


Αφου εγινε  οπως ηθελα το συρμα ξεκινησα να το κανω μια ακονονιστη σπειρα για να τυλιξω το ''ζευγαρι''  μεσα. . .


Εκανα κολληση με καλαι τις 2 καρδιες μια ολοκληρη και μια μιση. . .απο αλπακα και ορειχαλκο. . .και μετα ξανακολλησα στην κορυφη της σπειρας τις μεταλλικες καρδιες!!!




 Εβαψα με ακρυλικα . . αφου γυαλοχαρταρησα φυσικα  το ζευγαρι και την βαση.Δεν περασα βερνικι  . .ηθελα να φαινεται η διαφορα μεταλλου και χρωματος στη λαμψη και να ειναι πιο φυσικο!






Θα ηθελα να σας γνωστοποιησω οτι παιρνω κι εγω μερος στον Διαγωνισμο αγαπης που οργανωσε η Μαρια απο το Κeep thinking
Eαν σας αρεσει η δημιουργια μου ΑLL WE NEED IS LOVE καντε ενα μικρο κοπο και μπειτε στο forum και χαριστε μου την ψηφο σας . . . Σας αφηνω τωρα  ομως . . .και σας ευχομαι να  αγαπησετε και να αγαπηθειτε οπως το ''ζευγαρι'' μου . .




Pin It Now!

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

OUR DREAMS TRAVEL TO MAGIC SEAS. .

Μια ακομη ιδεα με συνδιασμο πηλου , αλουμινοχαρτου και γαζας σε ενα μακροστενο καμβαδακι!Παλι μου βγηκε το παιδι που κρυβω μεσα μου.......πανω στον καμβα απλωσα παστα διαμορφωσης λεπτοκοκκη...ξερετε απο την γνωστη αλυσιδα market-πως μετανιωσα που δεν πηρα ολη την παρτιδα χιχιχι! -.. που θα την εβαζα ηταν αλλο θεμα.....χρησιμοποιησα και την χοντροκοκκη σε μια κοπελα που φτιαχνω αυτη την στιγμη και ειναι τελειααα...ας ελπισουμε οτι θα τις ξαναβγαλει....κοριτσια να παρετε οσες δεν εφοδιαστηκατε!
Ας συνεχισουμε....



Στο κατω μερος του καμβα εβαλα  την γαζα βουτηγμενη σε ενα μειγμα ατλακολ και νερου[οχι νερουλο..λιγο πιο αραιο απο την υφη της κολλας] την στραγγιξα...και εκανα τα κυματα της θαλασσας....





Κατοπιν ζωγραφισα σε ενα χαρτι το πατρον για τι καραβι... το εβγαλα πανω  στο βαρυ πηλο ...το εκανα σε 3 κομματια ειναι πιο ευκολο και μπορεις να το βαψεις και καλυτερααααα!Περασα τον ''καπνο'' με αλουμινοχαρτο με την γνωστη τεχνικη,εφτιαξα το ηλιο απο ελαφρυ πηλο και περιμενα να στεγνωσουν.



Εντωμεταξυ..εβαψα την γαζα  δημιουργωντας διαβαθμισεις στα χρωματα και ''επαιξα'' λιγο με τα ακρυλικα!Στεγνωσε  η παστα διαμορφωσης και την εβαψα με ακρυλικα.Στο τελος σε ενα σφουγγαρι κουζινας εβαλα ακρυλικο μπρονζε χρωμα και το περασα μια φορα...εκει στους κοκκους εκανε ενα εφε σαν παλιο[ αν επεφτε πολυ το εβγαζα με ενα πανακι]







Εβαψα και τα κομματια πηλου απο το καραβι και το ηλιο.Φτιαχνοντας τον ηλιο μου ηρθε..αργα φυσικα η ιδεα, να μην ακουμπαει στον καμβα και να ειναι στον αερα.[.εαν ηταν νωπος θα εμπιγα συρμα] τωρα εκανα ενα ''μαξιλαρακι'' απο πηλο και τον εβαλα να κατσει επανω...




Κολλησσα τα κομματια με ατλακολ....και ιδου το καραβι μας ετοιμο για μαγευτικα ταξιδια..οπου γεννα η φαντασια μας!




Σας ευχαριστω φιλοι μου για την υπεροχη επικοινωνια και τα γλυκα και αληθινα λογια που ανταλλασουμε...ειμαι πολυ σιγουρη οτι μεσα σε τοσο λιγο καιρο ειδικα με καποια ατομα, εχω αναπτυξει τοσο ισχυρους δεσμους που με κανουν πιο δυνατη και ευτυχισμενη. . .

Αααααααααα και για να σας κεντρισω το ενδιαφερον...για κλεψτε μια μικρη ματια....ειναι ετοιμο για την επομενη αναρτηση....







Pin It Now!

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Η οδυσσεια ενος router . . . και ενας πολυ ομορφος καθρεπτης απο ενα ταλαντουχο κοριτσι. . .

 Χθες το μεσημερι καθως περιμενα να ερθει η ωρα για να παω να παρω την κοριτσαρα μου απο το νηπιαγωγειο..αποφασισα να δημιουργησω την συμμετοχη μου..στο διαγωνισμο αγαπης που διεξαγει η γλυκια και ευαισθητη Maria Z  απο το keep thinking  
Κι εκει  που εγραφα ..ξαφνικα το χαοςςςςςςςςςς!Κατι ειχε παθει το router μας και δεν μπορουσαμε να εχουμε ιντερνετ..αργα το απογευμα πηραμε  καινουριο......και για να μην σας τα πολυλογω και σας μεταφερω την ''κριση στερησης''  που περασα...αισιως μπηκαμε ξανα στον κυβερνοχωρο σημερα το μεσημερι!!!!!!!Περιττο να σας πω οτι με το που ξαναμπηκα στο blogoσπιτακι μου επαθα ενα πανικο....δεν σας προλαβαινω γειτονια μου!!!!!!!!Ολο καινουρια πραγματα μου ειστε.....και τα υπεροχα βραβεια πανε κι ερχονται..αχ ποσο χαιρομαι!!
Επειδη ομως εχω δεσμευτει[με αγαπη]......... με πολυ χαρα και ενθουσιασμο σας παρουσιαζω ενα πολυ γλυκο και ταλαντουχο κοριτσι την Σταυρουλα η αλλιως οπως  xoxlidaki  οι περισσοτερες την ξερετε. Πριν τις γιορτες μου ειχε στειλει ενα e-mail και μου ειχε εκφρασει καποιες αποριες της!Ελπιζω να βοηθησα καπως..
Μου εστειλε στην αρχη  καποιες φωτο ενος μισο φτιαγμενου καθρεπτη που ειχε ξεκινησει....για δειτε...



Η ιδια λεει: ....αυτο λοιπόν εκανα με τη γνωστη παστα[παστα διαμορφωσης χοντροκοκκη απο γνωστη αλυσιδα ]...δεν είναι τελειωμένο ακόμη. Σημερα εβαψα τα σπιτακια απο πηλο και θα τα περασω με το βερνικι. Λεω να  κανω και το δέντρο τι λες; Είναι ωραια η παστα στο να τη χειρίζεσαι, αλλά αν είχα σπατουλιτσα θα ήταν πιο εύκολο.

Μετα καποιες μερες μου εστειλε και τον καθρεπτη της τελειωμενο. . . .
Μου εκανε μια ομορφη περιγραφη. .εγραψε:  ιδου το αποτελεσμα...Για το δενδρο τα ειχαμε πει.Τα σπιτακια ειναι φτιαγμενα απο βαρυ πηλο,βαμμενα με ακριλικα και μετα βερνικι.Ο ουρανος ακρυλικα και το υπολοιπο μισο χαρτοπετσετα.Μια φιλη θα μετακομισει συντομα και θα της το κανω δωρο.Δεν ειμαι 100% ευχαριστημενη αλλα νομιζω οτι ειναι ωραιο.
Εσυ τι λες?
Φιλια πολλα!
Σταυρουλα-χοχλιδακι




Eγω τι λεωω?Αυτα της ειχα γραψει τοτε. . .ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!ΜΕ ΠΟΛΥ ΧΑΡΑ ΘΑ ΚΑΝΩ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΟΡΦΟ ΣΟΥ ΚΑΘΡΕΠΤΗ!!!!
Ειναι πολυ ιδιαιτερος..[εχω δει  πολλες φορες να μεταμορφωνεται αυτος ο καθρεπτης -που ολες μας εχουμε αγορασει απο το συγκεκριμενο πολυκαταστημα] ...η μεταμορφωση του ομως  αυτη ειναι πολυ δροσερη , χαριτωμενη με ωραιο συνδιασμο χρωματων  και καλη τεχνικη!

ΕΣΕΙΣ ΥΠΕΡΟΧΗ ΠΑΡΕΑ ΜΟΥ ΤΙ ΛΕΤΕ?
Υ. Τρεχω να  προλαβω τον διαγωνισμο αγαπης απο την Μaria Z!!!!! Pin It Now!

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Το trendy BLOG Award μου!

Μια ομορφη,τσακπινα φιλη  η Φοιβη με το υπεροχο και πολυ προσεγμενο blog της... Donkey and the carrot ειχα την τιμη να μου χαρισει ενα ιδιαιτερο βραβειο το οποιο δημιουργηθηκε απο εδω.


 Χαιρομαι ιδιαιτερα που το 2011 ξεκιναει πρωτα απο ολα θετικα ,δημιουργικα ,με πολυ επικοινωνια και εκτιμηση!
Εγω με την σειρα μου θα διαλεξω 10 ..trendy blogoσπιτακια για να τους παραδωσω το βραβειο...και θα παρω λιγη απο την εμπνευση της μοναδικης φιλης μου Χαρας και θα διαλεξω καινουριες φιλες που η επικοινωνια μας αναπτυσσεται μερα με την μερα....με αγαπη!

 http://kikiarthouse.blogspot.com..
 http://unicornfoulini.blogspot.com
 http://almolibro.blogspot.com
 http://kalomageiremata.blogspot.com
 http://simonmady.blogspot.com
 http://loukos86.blogspot.com
 http://whenminacreates.blogspot.com
 http://tint-shade.blogspot.com
 http://mar9659.blogspot.com
 http://siasart.blogspot.com

 Blogo γειτονιαααααα μου ανεπαναληπτη....επισκεφτητε τα σπιτακια τους και δεν θα χασετε...κατι
 θα σας αγγιξει..κατι θα διαβασετε...κατι θα δειτε...κατι θα μυρισετε....αξιζει!!!!!
 Σας ευχαριστω πολυ ΄΄ολους ολους΄΄ εσας που ειστε πλεον....ενα μεγαλο κομματι της ζωης μου!
 ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ . . .

Y.Συγχωρεστε με...ξεχασα να σας μεταφερω τους ''κανονες''...αφου αποδεχτειτε το βραβειο θα πρεπει να το χαρισετε κι εσεις με την σειρα σας σε 10 blogοφιλους  και να κανετε αναρτηση γνωστοποιωντας το γεγονος  με λιγα λογια!!!! Pin It Now!

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Οι νικήτριες του 2ου Giveaway!

Xθες το βραδυ οταν κοιμηθηκαν τα παιδια ξεκινησα να ετοιμαζω την κληρωση....Τα σχολια που αφησατε στην συγκεκριμενη αναρτηση ηταν 52....ενα ηταν διπλο αρα εβαλα 51 ονοματα στην γυαλινη ''κληρωτιδα''!Θα αναρωτιεστε ...γιατι παιδευεται και δεν κανει την ηλεκτρονικη κληρωση....εαν βλεπατε σημερα το πρωι οταν ξυπνησαν τα παιδια και τους ειπα οτι θα τραβουσαν χαρτακια ,θα κανανε κληρωση..και θα βγουνε και φωτογραφια... πετουσαν απο την χαρα τους..και αυτο δεν ηθελα να το χασω με τιποτε...


Ετσι μεταξυ προετοιμασιας γαι το νηπιαγωγειο και τον παιδικο σταθμο ειχαμε 3 τυχερες...


Αρα το πρωτο ονομα που τραβηξε η Φαιδρα...


Το δευτερο ονομα που τραβηξε ξανα η Φαιδρα.....


Και το τριτο και τυχερο ονομα που τραβηξε αυτην την φορα ο Ευαγγελος....



ΧΡΥΣΑΝΘΗ.....ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ .....ΛΙΑ... .ειστε οι τυχερες του δικου μου GIVEAWAY  και ειμαι πολυ χαρουμενη!!!!!!!!!!!
Θελω ομως παρα πολυ να ευχαριστησω ολους εσας που σας θεωρω το ιδιο τυχερους..οπως κι εγω γιατι μοιραζομαστε καθημερινα...πραγματα...συναισθηματα...καταστασεις...γιορτες...γενεθλια και πολλα  πολλα  αλλα σημαντικα και καθημερινα!Να ειμαστε καλα και να βιωνουμε ευχαριστα πραγματα για πολυ μα παρα πολυ καιρο ακομη!!!!!!!

 ΤΥΧΕΡΕΣ ΜΟΥ........σας στελνω e-mail  παραυτα...για να σας το ανακοινωσω εν πρωτης...και μετα για να μου στειλετε τα στοιχεια σας και να σας τα ταχυδρομησω!!!!!!!!!!!!!!!! Pin It Now!

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

ALL WE NEED IS LOVE...


H αγαπημενη μου δασκαλα Σοφια Ρουσκα μας ειχε δειξει στην τεχνικη αλουμινοχαρτου πως μπορουμε να συνδιασουμε κι αλλες τεχνικες μαζι!Ετσι πηρα την εμπνευση με την καρδια απο εδω.. και χρησιμοποιησα ενα μακροστενο καμβα.



Χρησιμοποιησα θερμο πιστολι σιλικονης και πανω στον καμβα δημιουργησα τους ''κοχλιες''...αφησα να κρυωσει η σιλικονη.....


Εφτιαξα μια καρδια...εεεεε..στην κυριολεξια μιση ηταν....απο βαρυ πηλο και την αφησα να στεγνωσει. . .



Οταν στεγνωσε,την εδεσα με ενα σπαγγο και την κολλησα  πανω στον καμβα και τον σπαγγο πανω απο τους αναγλυφους κοχλιες.....



Παραλληλα εφτιαξα και μερικα κομματια ''καρδιας'' απο πηλο που τα κολλησα σκορπια στο κατω μερος του καμβα.Εριξα και λιγη χοντρη αμμο  αφου απλωσα λιγο στοκο ακρυλικο για να κολλησει  ..Το αφησα λιγο στην ησυχια του....και ετοιμασα το αλουμινοχαρτο.


Απλωσα το αλουμινοχαρτο πανω στον καμβα[φυσικα απο κατω ειχα βαλει την μαγικη ξυλο κολλα νερου η ατλακολ] προσεχοντας να δημιουργησω τα  αναγλυφα  και να βγει σωστα ο φιογκος του σπαγγου.Περασα με προσοχη πανω απο την πηλινη καρδια για να φανουν τα σπασιματα της....και στο τελος αφησα να στεγνωσει τελειως πριν τον βαψω.Η διαδικασια του βαψιματος ειναι γνωστη...μπορειτε να την ξαναθυμηθητε εδώ .
 Και το εργο μου εφθασε στο τελειωμα.......



.....και μην ξεχνατε οσοι δεν λαβατε ακομη μερος στο  2o giveway ....προλαβαινετε!

Αααααααα και δεν σας ειπα...υπαρχει ενα μικρο ''ξωτικο'' που βοηθαει τους ανιδεους blogger...ονοματα δεν λεμε...απλα τα γραφουμε....misirlouuuuuuuuu Pin It Now!