Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

CERAMIC ART!MY FIRST FEELING



Μεταξυ δωρων...προετοιμασιας για την εκθεση στην Αθηνα και καθημερινοτητας....αποφασισα να σας γραψω τα πρωτα μου συναισθηματα  για το μαθημα της Κεραμικης που παρακολουθω φετος..και να σας  δειξω καποια απο τα ''πρωτακια'' μου....


                  Και καπως ετσι με πολυ ανυπομονησια και λαχταρα πηγα στο πρωτο μαθημα..
                                                              ...ηθελα να τα μαθω ΟΛΑ....

 Ηθελα να ''μπω'' μεσα στον πηλο και να μ'αφησουν εκει!
 ΑΠΙΘΑΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ...
 Ξετρελλαθηκα...απειρες δυνατοτητες...καινουριος δημιουργικος κοσμος!
Σαν ενα παιδι που το εριχναν σε ενα παραμυθενιο παιδοτοπο!
 Θα αναρωτιεστε...μηπως τα παραλεει?
 Το μαθημα ξεκινησε με την επαφη  μου με την τορνετα (ενα δισκο με βαση που γυρναει) και επρεπε να μαθω την τεχνικη με τα ''μακαρονια''!
 Εφτιαξα μια ''μπισκοτιερα '' με μια παιδικη παρασταση -σπιτακι,χαρταετος,δεντρακια,πουλακια συννεφακια..που δυστυχως δεν την εβγαλα φωτο και την πηρε η δασκαλα για τον φουρνο(θα ψηθουν ολες οι δημιουργιες μας στον φουρνο της δασκαλας..και μετα θα παμε στον δικο της χωρο  για να τα βαψουμε)
 Με την ευκαιρια ..η δασκαλα μας ειναι η Δαναη Βενετατου ενας ανθρωπος δοτικος και παρουσα σε οτι την ρωταμε..και πιστέψτε με ..ειναι πολλα!!!!!!Η βοηθεια  και οι γνωσεις της ειναι σημαντικοτατες!



Ποτέ μια κεραμικη κατασκευη δεν τελειωνει με την μία φορα.Ο πηλος της κεραμικης σε πολλες κατασκευες πρεπει να τραβηξει..δηλαδη να μειωθει το νερο που υπαρχει ..για  να δουλευτει ,να ξυθει με την ''ρασπα'',να λειανθει με την μεταλλικη ''πελεκουδα'' και να περασθει με το σφουγγαρακι....αλαμπουρνεζικα???..θα σας τα εξηγω σιγα σιγα!



Μετα απο την μπισκοτιερα,ειχα αποφασισει να κανω μια ολοσωμη φιγουρα σαν αυτη που ειχα κανει εμπνευσμενη απο την Λαλαουνη την κεραμιστρια.-πατηστε ΕΔΩ για να την δειτε.Ετσι ανοιξα φυλλο και στο επομενο μαθημα θα την δουλευα...ομως ο πηλος ανοιξε σε πολλα σημεια(καποια στιγμη θα σας πω τα μειον και τα μυστικα του πηλου της κεραμικης) και ετσι πηρα τα φυλλα στο σπιτι και εφτιαξα το παραπανω διακοσμητικο βαζο  με τις διατρητες καρδουλες για κερι.Τωρα ειναι ετοιμο για ψησιμο...εχει στεγνωσει καλα ..ηδη εχει περασει μια εβδομαδα!




Στο προηγουμενο μαθημα ξεκινησα δυο πολυ μακροστενα βαζα κυλινδρικα και εκανα ενα προπλασμα για ενα αγγελακιΤην επομενη εβδομαδα θα τα συνεχισω!Καποια φυλλα που ειχα ανοιξει και ειχαν μετρηθει λαθος..για να μην αχρηστευτουν(δυστυχως με το πηλο αυτο εχουμε πολυ φυρα..γιατι δεν εχουμε ζυμωτηριο να ξαναζυμωσουμε τον πηλο,και με τα χερια θελει πολυ δουλεια για να μην υπαρχει αερας στο φυλλο (θα σπασει στο ψησιμο.)



Ετσι τα πηρα στο σπιτι και αφου τα αφησα ενα βραδυ να τραβηξουν,την επομενη μερα ''εχτισα'' το loving house!Σιγα σιγα με τον καιρο θα σας αναλυσω καποια τεχνικα  μυστικα και καποια που μπορει να σας βοηθησουν και στον air dry πηλο!



Ειναι υπεροχη τεχνη η Κεραμικη..με απιστευτες εναλλαγες,τεχνικες,και ακομη ...δεν εχουμε φτασει και στα γυαλωματα και στα χρωματα!Σιγουρα θα παθω παρακρουση!!!!!Γιουπι!Το μειον ειναι οτι δυστυχως ειναι πολυ δυσκολο να δουλεψει κανεις  στο σπιτι ,γιατι θελει πολυ χωρο..τον ειδικο φουρνο,τραπεζια, εργαλεια ,χρωματα...




Ετσι λοιπον.. ''κουτσα στραβα'' θα δουλευω στο σπιτι μου...αλλα Αγιε μου  Βασιλη......pleeease στειλε μου ενα εργαστηριοοοοοοοο.....(λιγο νωρις ειναι το ξερω...αλλα ας το βαλει απο τωρα στην λιστα!!!)



Σας ευχαριστω για την υπομονη που ειχατε να διαβασετε την μακροσκελη αναρτηση μου!!!!!!!
                                             ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ BLOG ΠΑΡΕΟΥΛΑ ΜΟΥ



                                                                                           maria kantzali

Pin It Now!

60 σχόλια:

  1. Καλημέρα Μαράκι. Συμμερίζομαι τον ενθουσιασμό σου! Το έχω πάθει κι εγώ πολλές φορές αυτό ξεκινώντας να μαθαίνω πράγματα που μου αρέσουν. Είναι εκπληκτικό να μπαίνεις στον κόσμο που ονειρευόσουν και να τον μαθαίνεις...Με την κεραμική δεν έχω ασχοληθεί αλλά θαυμάζω πολύ αυτή την τέχνη. Αν δεν το ξέρεις, υπάρχει ένα χωριό στο Ρέθυμνο που είναι το χωριό των αγγειοπλαστών! Λέγεται ''Μαργαρίτες''και η ιστορία του έρχεται από την αρχαιότητα. Όταν το επισκέφθηκα είδα από κοντά πολλά εργαστήρια σαν κι αυτό που ονειρεύεσαι(και σου εύχομαι με όλη μου την καρδιά να αποκτήσεις!}. Είναι ένα χωριό γεμάτο εργαστήρια! Επίσης στα Χανιά (πόλη με μεγάλη καλλιτεχνική δραστηριότητα),γνώρισα την κεραμίστρια Κ.Αναστασάκη και θαύμασα από κοντά τη δουλειά της. Τώρα θαυμάζω τη δική σου δουλειά που μόνο αρχάριας δεν είναι!!!Μπράβο Μαράκι,περιμένουμε πολλά θαυμαστά στη συνέχεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. !!!!!!!!!!!!!!!!!ΠΟΛΛΑ ΘΑΥΜΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!!!
    ΜΑΡΙΑ ΜΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ!!!ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΟΩ!!!
    ΣΤΟ ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ!!!
    ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΑΓΚΑΛΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπραβο Μαράκι! Για αρχη μπορω να πω οτι τα χεις παει τέλεια....καλε με μακαρονι εκανες αυτο το ολοισιο κουτι??? χιλια μπραβο! αν δεις το δικο μου πως γερνει θα βαλεις τα γελια. Ξεκινησα να κανω μια κουπα με μακαρονι....αλλα μου ξεχειλωσε στην πορεια και βγηκε ...κανατα!χαχαχα Πολλα φιλια και καλη συνεχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγω προσφέρω το χώρο μου, αγοράζω εν ανάγκη και φούρνο κεραμικής προκειμένου να σε χαζεύω να φτιάχνεις θαύματα...Σκέψου το!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Άγιος Βασίλης είναι «Καλός» και εκπληρώνει πάντα τα όνειρα των «Καλών Παιδιών»… και των «Μεγάλων Καλλιτεχνών»!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αλήθεια, πως θάθελα κι' εγώ να είμαι κάπου γύρω σου και να χαζεύω ό,τι φτιάχνεις, όχι μόνο τώρα με την κεραμική... και με τον πηλό και με το μέταλλο και με το γύψο και με και με και με..... Σου εύχομαι απ' την καρδιά μου να αποκτήσεις το εργαστήρι σου, αλλά να μας θυμάσαι κι' εμάς και να μας δείχνεις τα αριστουργήματα σου.
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αααααχχχ, πρέπει να είναι πολύ μπελαλίδικο υλικό, αλλά πόσο ενδιαφέρον! Και πόσο όμορφα αυτά που μπορείς να φτιάξεις...

    Τα φιλιά μου!... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΑΡΑΚΙ ΜΟΥ ΓΛΥΚΟ ΤΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΣΟΥ ΧΑΡΗΣΕ Ο ΘΕΟΣ!!!ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΠΟΣΗ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΝΟΙΩΘΩ.ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΟΝ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΑΙ.ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΟ ΕΡΓΟ ΤΕΧΝΗΣ.ΤΟΣΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΑΨΟΓΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ.ΣΕ ΘΑΥΜΑΖΩ ΤΡΕΛΑ ΚΑΙ Σ"ΑΓΑΠΩ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΟ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΜΕ ΤΙ ΛΑΧΤΑΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΜΑΣ ΜΑΘΑΙΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!ΝΑ ΔΩ ΠΩΣ ΘΑ ΦΥΓΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΥΠΕΡΟΧΑ!!!!!!!!!!!!!!ΖΗΛΕΥΩ!!!!!!!!!ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΝΑ ΜΑΘ ΝΕΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑΞ ΤΟ ΜΥΑΛΟΚΑΙ ΟΠΩΣ ΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ.ΚΑΛΉ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτά είναι τα "πρωτάκια";;;; Δηλαδή όταν θα "αποφοιτήσουν" τι θα γίνουν;;;; Τέλεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. oooooo χαιρομαι με τη χαρα σου και το γνωστο ζηλευω υπεροχα οσα εχεισ κανει ηδη απο πριν εκανες φοβερα πραγματα φανταζομαι τωρα τι εχεισ να κανεισ καλες δημιουργιες μαρακι !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπημένο γειτονάκι, χαίρομαι πολύ με την χαρά σου και συμμερίζομαι τον ατελείωτο παιδικό ενθουσιασμό σου!!!! Να μη σου πω ότι ζηλεύω, πολύ κιόλας, με τις γνώσεις σου κι ας είσαι ακόμα στην αρχή!!! Τα "πρωτάκια" σου...απλά, ΤΕΛΕΙΑ...ΟΝΕΙΡΙΚΑ!!Μακάρι, ο Άγιος Βασίλης να κάνει το όνειρό σου πραγματικότητα, πολύ πριν τις γιορτές!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αχ! τι όμορφα πράγματα είναι αυτά?Περιμένουμε κι άλλα...:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Είναι όλα πολύ όμορφα!!! Να είσαι καλό παιδάκι για να σου φέρει ο Αη Βασίλης το δώρο σου εεεεε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. πανεμορφα!ζηλευωωωω...με την καλη παντα εννοια.Ειναι το ονειρο μου να μαθω αλλα ακομα δεν μου εχει δοθει η δυνατοτητα.Δεν υπαρχει καποιος στην πολη μου να κανει σεμιναρια. ελπιζω στο μελλον να βρω την ευκαιρια...πολλα φιλια και καλες δημιουργιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αχ αν δε πω πως ζήλεψα θα είναι ψέματα!!!!
    Είναι τόσο όμορφα αυτά που έφτιαξες που και άβαφτα ακόμα δεν υστερούν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο Άγιος πρέπει να συμμεριστεί τουλάχιστον τον ευθουσιασμό σου και το απίστευτο ταλέντο σου και να σου εκπληρώσω την τόόόσο μικρούλα ευχή σου...Μπράβο Μαράκι, δίνεις ζωή και ψυχή σε ότι πιάνεις! Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΜΑΡΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΕΣ ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΤΣΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ!!!!ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ Ο ΚΑΛΟΣ ΜΑΣ ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΣΟΥ!!! ΥΓ.: ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙΣ ΑΘΗΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλέ είσαι χείμαρος!!!Ένα 40% έπιασα από αυτά που λες..σίγουρα όμως θα περιμένω με ανυπομονυσία να τα δω ολοκληρωμένα.Καλή συνέχεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μαράκι μου τέλειο το κουτάκι και το σπιτάκι κι όλα τα υπόλοιπα!!! Φαντάζομαι ότι στο μάθημα είναι πολύ ωραία και ξεχνιέστε δημιουργικά (το ξέρω γιατί κι εγώ παρακολουθώ μαθήματα για κονσέρβες, γλυκά κλπ και είναι τέλειαααα)! Μπράβο!!! Σου εύχομαι ολόψυχα να σου φέρει το εργαστήριο ο Άγιος Βασίλης!!!! Πολλά φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μαρία μου είσαι αστέρι! Καλά έκανες και πήγες κεραμική. Σου ταιριάζει απόλυτα! Άλλωστε ότι κάνεις είναι μοναδικό!!!!!!!!!! Να είσαι καλά και εύχομαι να αποκτήσεις τον φούρνο που θέλεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μαρακι όλα πανέμορφα!!!!ευχομαι να το απολαύσεις και αυτό σου το ταξείδι στην τέχνη!!!!!ανυπομονώ να θαυμάσω τα έργα σου!!!φιλιά και σε σένα και στην Αλεξάνδρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μπράβο.... Χαίρομαι πολύ που σου αρέσει τόσο. Έτσι μού'ρχεται να αλλάξω τμήμα και να έρθω στην κεραμεική. χαχαχαχα Φαντάζεται;;; Του χρόνου, του χρόνου. Ζήτα για αρχή ένα φουρνάκι από τον Άγιο Βασίλη, εργαλεία από τον Αγιο Βαλεντίνο κτλ κτλ.
    Το σπιτάκι είναι πανέμορφο!!!!!!!!!!!!! Φιλιά και καλή συνέχεια στην καινούργια τέχνη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΠΟΛΥ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΣΟΥ!
    ΕΥΧΟΜΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΣΟΥ ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ ΤΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΣΟΥ,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τι να πρωτοκάνει πια και αυτός ο Αγιος....χαχαχα...πολύ όμορφα όλα όσα έδειξες... μαγικά....καλή εβδομάδα..και ελπίδα...ποτέ δεν ξέρεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Υπέροχες δημιουργίες (οπως παντα)!
    Μαρία για τα χεράκια σου The Limit is the Sky (σε απταιστα Ελληνικά)!!
    Σου ευχομαι να βρεις κάτω από το Χριστουγεννιατικο δέντρο τουλαχιστον τον πρωτο εξοπλισμό για το εργαστήριο σου (και γιατί όχι όλα όσα χρειάζεσαι)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μαρία μου ποιός δε μπορεί να καταλάβει τον ενθουσιασμό σου; Όλες έχουμε περάσει τέτοιες στιγμές... Πάντως αν αυτά είναι τα πρώτα αναμένουμε συναρπαστική συνέχεια, είναι και τα δυο τέλεια φτιαγμένα κι όπως πάντα με πολύ εμπνευση!
    Για το φούρνο και το εργαστήριο ευχομαι να τα φέρει ο Άγιος όσο πιο γρήγορα μπορεί!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ax Maράκι,εχεις τόσο ταλέντο!!!Αν αυτά τα δείγματα ειναι τα "αρχάρια" , φαντάζομαι τι θα ακολουθήσει!!!Ευχομαι ο Αι Βασίλης να ακουσει ολων μας τις ευχές και να σου χαρίσει ενα εργαστήριο που τόσο επιθυμείς!!!
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Γεια σου Μαράκι, είναι ωραίο να μαθαίνεις καινούρια πράγματα και να αφήνεσαι σε αυτά!!! Και τα πρωτάκια σου είναι υπέροχα!!! Καλό βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΤΕΛΕΙΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ!!!ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΜΕ ΚΑΤΙ ΝΕΟ!!!!ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥΜ ΑΝΥΠΟΜΟΝΗΣΙΑ ΓΙΑ ΟΤΙ ΝΕΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΣ ΕΤΣΙ ΓΥΡΕΥΕ ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Γλυκό μου πρωτάκι χαίρομαι πάρα πολύ που μπήκες στον χώρο που νομίζω πάντα ονειρευόσουν!!!Περιμένω να μας καταπλήξεις και σε λίγο να αναφερόμαστε στην Μαρία Κ.την κεραμίστρια!!Το πιστεύω ότι είναι βέβαιο!!
    Μαράκι μου εύχομαι να αποκτήσεις όσα σου χρειάζονται για την νέα σου ενασχόληση , ώστε να μεγαλουργήσεις!!
    Τα πρώτα σου έργα τα βρίσκω υπέροχα !!!Την αγάπη μου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Μαράκι μου πόσο σε καταλαβαίνω...
    Ο τροχός..
    Το ζυμωτήριο...
    Το άνοιγμα του φύλλου..
    Η μυρωδιά του μπισκουί στο άνοιγμα του καμινιού..
    Μου λείπουν..
    Σου εύχομαι να τα αποκτήσεις και να καμαρώνουμε τις καλλιτεχνικές δημιουργίες σου!
    Είσαι απίστευτη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Πανέμορφα είναι και είμαι σίγουρη ότι χαίρεσαι σαν μικρό πρωτάκι! Κι εγώ θα ενθουσιαζόμουν...
    Πολύ όμορφα και τα πρώτα σου έργα!
    Μπράβο!
    Καλή εβδομάδα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Απίθανη δουλειά!!!!!!Σου εύχομαι γρήγορα να αποκτήσεις το εργαστήρι που θέλεις!!Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Πολύ ωραία δουλειά!! Μπράβο σου, τη ζήλεψα τη δουλειά σου. Είμαι καινούργια στη γειτονιά(καλά-καλά δεν ξέρω να φτιάξω το blog μου)..........αλλά παλιά στο κουρμπέτι, με ζωγραφική, κατασκευές κ.λ.π. (φυσικά προσπάθειες κάνω και θεωρώ ότι είμαι πάντα "υπό σπουδή"). Ελπίζω να τα λέμε. Και πάλι μπράβο!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Υπέροχο το σπιτάκι! Πόσο μου αρέσει αυτό το παραμυθένιο στυλ! Καλές δημιουργίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Μαράκι,χρυσοχέρα!
    Αν αυτά είναι τα έργα σε αρχικό στάδιο εκμάθησης,φαντάζομαι πώς θα είναι,όταν θα ολοκληρώσεις τα μαθήματα-σίγουρα θα μας εντυπωσιάσεις.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΟΥ ΓΛΥΚΑ!
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΛΟΓΙΑ...ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΙ!
    Ο ΑΗ ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ....ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΠΡΩΤΟ ΚΑΝΕΙ!
    ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ Η ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΟΥ ΠΡΙΝ, ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΠΗΛΟ ΚΑΙ ΜΕ ΟΤΙ ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΣΕ SITE KAI YOU TUBE!ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ...ΑΛΛΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ...ΕΤΣΙ ΚΑΝΩ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ..ΓΙΑ ΝΑ ΙΣΣΟΡΟΠΟΩ!ΣΑΣ ΦΙΛΩ!ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. εγώ πάλι που είμαι νήπιο στα μπλογκ και την παρέα σας μπερδεύτηκα με αυτή την ανάρτηση, τώρα να μαθαίνεις να φτιάχνεις? αυτές όλες οι αναρτήσεις που έβλεπα τι ήτανε? αχ συγνώμη βρε παιδιά!

    anyway αυτό που έχω να πω είναι η κεραμική μου αρέσει και εμένα πάρα πολύ και ζηλεύω, απλά έχει το μειονέκτημα του χώρου!
    χαίρομαι πάρα πολύ για σένα και πολύ ωραίες οι δημιουργίες σου
    καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Μαράκι καλημέρα, είμαι η Λίλιαν και θαυμάζω ότι έχει φτιάξει μέχρι σήμερα. Το ταλέντο και η αγάπη σου για τις κατασκευές και τα διάφορα υλικά στα χέρια σου απογειώνονται.
    Εύχομαι και εγω με τη σειρά μου ο Άγιος Βασίλης να σε βοηθήσει να φτιάξεις το εργαστήρι που επιθυμείς.
    Ελπίζω όταν κατέβεις Αθήνα να τα πούμε από κοντά.
    Φιλάκια
    Λίλιαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Πω πω είναι φανταστικά και τα δύο, αλλά το σπιτάκι μου ᾽κλεψε την καρδιά! Μπράβο Μαράκι που δοκιμάζεις καινούργια πράγματα και εύχομαι να πολλαπλασιάζεται ο ενθουσιασμός σου. Και γρήγορα το εργαστηριάκι εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ζηλεύωωωω.....Τέλειες κατασκευές,φαντάζομαι τι θα φτιάχνεις μετά από μερικά μαθήματα..,!
    Έλα από το ιστολόγιο για μια παραλάβή:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Einai katapliktika!
    mprabo!
    *followed*
    ifigeniainthecity.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Μαρία μου τί πανέμορφα πήλινα έργα είναι αυτά!!!!!!!!!! Φανταστικά!!!!!!!!
    Μπράβο σου για τα έργα μπράβο και για τα μαθήματα!!!!!! Εύχομαι να το απολαύσεις στο έπακρον!!! χα!χα! ;ο) Ποιός σε πιάνει τώρα!!!!!! Πρέπει να είναι τέλειο το συναίσθημα της επαφής με τον πηλό !!!!!!! Πολύ όμορφα τα φτερωτά σπιτάκια και τί υπέροχο χρώμα που έχει ο πηλός!!!!!!!!! Έχεις πολύ ταλέντο κοριτσάρα!!!!!
    Πολλά φιλιά!!!!! :οΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Κορίτσια πάντε με εμπνέετε περάστε από το blogaki μου ένα βραβείο σας περιμένει!!!!Φιλιάαααααα!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ΜΑΡΑΚΙ ΜΟΥ ΓΕΙΑ ΣΟΥ!!!!!!!!
    ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΜΕ ΤΗ ΧΑΡΑ ΣΟΥ!!!!!!!!!!!
    ΚΙ ΕΓΩ ΠΑΘΙΑΖΟΜΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΠΙΑΝΕΙ ΤΑΧΥΠΑΛΜΙΑ!!!!!
    ΕΥΧΟΜΑΙ Ο ΑΗ ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΑ ΣΟΥ ΦΕΡΕΙ Ο΄ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΣΕ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΣΩΣ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ ΤΑ ΔΩΡΑ - ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΟΥ!!!!!!!!
    ΕΙΔΕΣ ΤΙ ΠΟΝΗΡΗ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ;
    ΠΟΑΛΑ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΙ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ!!!!!!!!!!!
    ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Με τοσα ομορφα πραγματα που φτιαχνεις, σιγουρα ο Αγιος Βασιλης θα εκπληρωσει την ευχη σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Χαίρομαι πολύ όταν διαβάζω τέτοιες αναρτήσεις! Αντι να παρακαλας τον Αη Βασίλη όμως ,μήπως θα'πρεπε να κάνεις το άλμα να νοικιάσεις ένα χώρο, ισως μαζι με κάποιους άλλους και να πραγματοποιήσεις το όνειρό σου? Η τύχη βοηθάει τους τολμηρούς κι άλλωστε σου αξίζει φιλενάδα!!!Φιλιά και ανυπομονώ να σε γνωρίσω κι απο κοντά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. ΄Οποτε περνάω από το σπιτάκι σου, γοητεύομαι από τα έργα σου/σας. Είναι υπέροχα! Και χαίρομαι με την χαρά και τον ενθουσιασμό σου. Καλή συνέχεια !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. χρυσά χεράκια,,,
    γεμάτα ταλέντο!!

    ευχή...γιαγιάς....
    μέσα απο την καρδιά μου.....
    μικρή μου...
    να πραγματοποιηθούν
    ολα οσα λαχταράει η ψυχούλα σου...!!!
    ...irida...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. μου αρεσει που δεν το εβαψες..τελοιαδουλεια,οντως ειναι δυσκολο να δουλευτει στο σπιτι για αυτο ενα μεγαλο μπραβο..καλο απογευμα ..να σε καλα που περασες απο το λημερι μου..θα τα λεμε..φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Φιληηηηηηηηηηηηηηηηηηη αχ πόσο θα ήθελα να κάθομαι εκεί στον πάγκο δίπλα σου και απλά να χαζεύω όταν σου έρχεται η εμπνευση!!! Περιμένω με ανυπομονησία τις λεπτομέρειες και φυσικά τα ψημένα κεραμουργήματά σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. υπεροχη αναρτηση..ολοφανερο το ποσο λατρεψες ολο αυτο..να σαι καλα κ να συνεχισεις να δημιουργεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Ουάου! Είσαι πραγματική καλλιτέχνης! Τέλεια είναι!
    Τη δοκίμασα κι εγώ την κεραμική ... αλλά όπως φάνηκε δεν ήταν εκεί η κλίση μου! Όλα μου τα έργα ζύγιζαν 10 κιλά παραπάνω από το κανονικό!!!

    Να έχεις μία όμορφη δημιουργική μέρα!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Περιμένω να γίνεις πεπειραμένη για να τοποθετηθώ γιατί αν τα γράψω όλα τώρα δεν θα έχω λόγια για τις επόμενες κατασκευές σου!συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. οτι κ να πιασετε γινεται χρυσος...ακομα κ σε αυτα που δεν γνωριζεται... ακομα...φιλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Καλησπέρα Μαράκι! Πλάκα μου κάνεις?! Αυτά που φτιάχνεις είναι αριστουργήματα και είναι από τα πρώτα σου?! Ουαααου!!! Μπράβο σου, είναι πολύ όμορφα και δεν έχεις να ζηλέψεις τίποτα από μένα! Είμαι σίγουρη ότι αν καταπιαστείς με τα χαρτάκια, θα επιτύχεις κι εκεί!!! Έχω εντυπωσιαστεί και σου εύχομαι ο Αι Βασίλης να σου φέρει το εργαστηριάκι σου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Καλώς σας βρίσκω κι εγώ κορίτσια!!! Τι όμορφα πράγματα που φτιάχνετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Mαρία, προσπάθησα να βρω τις οδηγίες από το περσινό σου πέταλο με τα ρόδια, αλλά στο παλιό blog σου δεν ανοίγει και στο καινούριο δεν έχει τις φωτό-βήμα-βήμα και το βοιντεάκι. Κάνω κάτι λάθος?? φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή